Arsuz’da Çocuk Şenlikleri ve Hediye Dağıtımı Etkinliği

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Paylaş

Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliği ile düzenlenen “Çocuk Şenlikleri ve Hediye Dağıtımı” etkinliğine katıldı.
Arsuz Belediyesi ve Arsuz Gönüllüleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliği ile ilki gerçekleştirilen etkinliğin birinci etabında, ekonomik durumu iyi olmayan çocukların öncelikle eğlenmeleri sağlanarak, ardından çocuklara hediye paketleri dağıtıldı. Beykoz Eğitime Destek Derneği’nin katılımları ile gerçekleşen çocuk şenliklerinde konuşan Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, “ Sivil Toplum Kuruluşları önemlidir. Türkiye gibi ülkelerde, sosyal ve ekonomik dağılımın çok farklı olduğu ülkelerde Sivil Toplum Kuruluşları; yardımlaşma, dayanışma ve tanıtım amacıyla kurulmuşlardır. Çok önemli fonksiyonlar sağlıyorlar. Arsuz’da da, Arsuz Gönüllüleri Derneği kuruldu. Sosyal Belediyecilik olan amacımızın yanında, onlarla birlikte, belediye ve dernekler aracılığı ile bu tür hizmetleri yerine getireceğiz. Bu bir eğlence, eğitim şöleni. Bunu sağlayan, emekleri ile çok uğraşan Arsuz Gönüllüler Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin yönetimine ve çalışanına, burada bulunan, kardeş dernek olarak ilan edilen Beykoz Eğitime Destek Derneği’ne, buradaki temsilcisi, Yönetim Kurulu Üyesi Alev Hanım’a teşekkür ediyorum. Bu kardeşliğin, yardımlaşmanın devam edeceğini de ümit ediyorum. Çok çalışkan ve İstanbul’da birçok projeye imza atan bir dernek. Tekrar huzurlarınızda teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı.
“Biz Arsuz Gönüllüleri olarak hep vardık”
Arsuz gönüllüleri olarak, bir grup gönüllü ile birlikte her zaman var olduklarını belirten Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güvenin Eşi Emekli Öğretmen Behice Güven, “ Biz Arsuz gönüllüleri olarak hep vardık. Fakat resmi hüviyetimizi yeni kazandık. Dolayısıyla etkinliklerimizi de yayımlamaya başladık ve bundan sonra devam edecek. Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven’in en çok önem verdiği kadın ve çocuk konusu bizim de önceliğimizdir. Bizim için kadın ve çocuk çok önemli. Çünkü çocuklar geleceği inşa edecek. O mimarları da anneler yetiştirecek. Dolayısıyla kadının önemi çok çok büyük. Erkeklerin katkısı yadsınamaz tabi ama ne yazık ki ülkemiz koşulları içerisinde kadın ve çocukların daha çok yardıma gereksinimi var. Bizler dernek olarak elimizden geldiği şekilde, imkânlar dâhilinde bunlarla uğraşmayı düşünüyoruz. Her türlü kültürel sosyal yardım ve etkinlikleri yapmaya çalışacağız. Birinci etap olarak yaptığımız çocuk şenliği, Kale Mahallesinden Gökmeydan Mahallesine kadar 23 okulu kapsamaktadır. İkinci etapta da önümüzdeki Cumartesi (11 Ocak 2020) yapmayı düşünüyoruz. Gökmeydan’dan Karaağaç’a kadar 20 okulumuzu kapsamaktadır. Çocuklarımızı sevindirmek için şenlik şeklinde yapıyoruz. Ardından çocuklarımıza hediyelerimizi sunacağız. Bu hediyelerimiz Beykoz Eğitime Destek Derneğinden sağlandı,” şeklinde konuştu. Ardından çocuklara için hazırlanan gösteriler sahnelenerek, eğlenceli oyunlar oynandıktan sonra, çocuklara hediyeleri verildi.
Arsuz Nikâh Salonunda gerçekleşen ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği şenliklere, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven’in yanı sıra Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, CHP Arsuz İlçe Başkanı Mahmut Şirin, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı.


Paylaş
Kategori:
Etiketler: