“Akıllı Şehirler Zirvesi” Arsuz’da Gerçekleşti

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Paylaş

Arsuz Belediyesi ve Arsuz Kaymakamlığı iş birliği, ‘Arsuz Akıllı Şehirler Zirvesi’ yoğun katılımla gerçekleşti.
Arsuz Belediyesi ve Arsuz Kaymakamlığının işbirliği ile çeşitli kurum ve kuruluşlardan temsilcilerin konuşmacı olarak katıldığı ‘Arsuz Akıllı Şehirler Zirvesi’ Arsuz Kaymakamlığı Rhosus Salonu’nda gerçekleşti.
Belediye hizmetlerinin daha az maliyetle daha verimli şekilde gerçekleşmesini sağlayan akıllı teknolojilerin, belediyenin vatandaşa daha etkin hizmet vermesi imkânı tanıdığını, bu organizasyonun Arsuz’a değer katacağını dile getiren Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, “ Bildiğiniz gibi Arsuz geniş bir coğrafyaya yayılmış, nüfus bakımından dağınık bir ilçedir. Yeni kurulduğu için hizmete susamış, eksiği çok olan bir ilçedir. Hep birlikte bu hizmetleri Arsuz’a getireceğiz. Arsuz’u dünyada ve Türkiye’de sayılı kentlerinden biri haline getirmek için hep birlikte çaba gösteriyoruz. Arsuz Belediyesi olarak, Arsuz Kaymakamlığı, Daire Müdürlükleri ve Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte çalışmalarımız devam etmekteyiz. Çağımız bilgi çağı, bilişim çağı, iletişim çağıdır. Ve bu çağdan Arsuz halkının da faydalanması gerekir. Günümüzde Akıllı Şehirler ön plana çıkmıştır. Arsuzda akıllı şehirlerarasına girme yolunda adımlar atmıştır. Bu adamlardan en önemlisi bugün gerçekleştirilen akıllı şehirler zirvesidir. Hem altyapımızı yapacağız hem de Arsuz halkının hak ettiği rahatlığı sağlayacak akıllı uygulamaları getireceğiz. Bunun ilk adımını da burada birlikte atıyoruz. Biz, bilim adamlarını, tecrübesi olan belediye başkanlarını, teknik elemanları bir araya getirerek sunumlarını dinleyeceğiz. Bu panelden bizler dersler çıkararak kendimize bir yol haritası belirleyeceğiz,” ifadelerini kullandı.

‘Arsuz Akıllı Şehirler Zirvesi’ne Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları ve Temsilcileri, Meclis Üyeleri, Muhtarlar ile çok sayıda davetli katıldı.
Arsuz Akıllı Şehirler Zirvesi’nde; Prof. Dr. İskender Sayek, Prof. Dr. Füsun Tülek ve Mimar Müfit Tennioğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde; Prof. Dr. Şerif Barış, Mehmet Süha Uçar, Av. Esenyel Barak Bal, Ömer Faruk Çelebi, Candaş Palta, Volkan Sepetçi, Bestami Kara, Mustafa Uçak, Can Yüce, Enes Urhan, Fatih Akbulut, Zeynep Şenkaya, Barış Bayoğlu, Özcan Kars farklı konularda bilgiler verdi. Ardından tüm katılımcılara, katılım belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi.


Paylaş
Kategori:
Etiketler: