BAŞKAN GÜVEN, BASIN MENSUPLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Paylaş

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, kahvaltı programında, basın mensupları ile bir araya gelerek, belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Arsuz Belediye Başkanı Dr. Güven, Meclis Üyeleri ve birim müdürleri ile birlikte Hatay, Arsuz ve İskenderun’da aktif olan basın mensupları ile Arsuz Lion King Apart Otel’de düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. Belediye çalışmaları hakkında bilgi vererek, merak edilen sorulara cevap verdi. İlçenin her karışına belediyenin imkânlarını zorlayarak, hizmet götürdüklerini belirten Başkan Güven, “Seçimleri düşündüğümüzde yaklaşık olarak 11 aylık bir süre geçti. Bu yaklaşık bir yıllık zaman içerisinde, hep birlikte, meclis üyesi arkadaşlarımla, belediye çalışanlarıyla, Müdürler ve Başkan Yardımcıları ve Arsuz halkı ile birlikte var olan imkânlar ölçüsünde Arsuz’a hizmet vermeye çalıştık. İş başına geldiğimizde analiz yaptık. Öncelikle Arsuz’un sorunları nedir? diye baktığımızda altyapısı ve kanalizasyonu yoktu. Yollarının yüzde altmışı toz, toprak, çukur içerisinde olduğunu gördük. Bu belediyelerin olmazsa olmaz görevlerinden bir tanesidir. Hesabımızı yaptıktan sonra, elimizden geldiğince, var olan olanakları kullanmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda tasarrufa geçerek bu işleri yapmaya başladık. Arsuz’un, geleceğini 2T ila ifade ediyoruz. Bunlar Tarım ve Turizm. Hemen arkasından biz sosyal belediyeciliği benimseyeceğiz dedik. Tarımla ilgili çalışmalarımız var. Hepimiz biliyoruz ki ülkenin genel sorunu olan çiftçinin, malı üretirken pahalı bir şekilde üretmesi ve ucuza satması. Ama biz yavaş yavaş kooperatifleşmeye giderek, birlikler kurarak ve eğitimler düzenleyerek bunu çözmeye çalışıyoruz. Bunun için bilim adamlarını misafir ederek, bu işi yapan başka belediyeleri örnek alarak, çözüme doğru gidiyoruz. Turizmle ilgili biliyorsunuz festivaller yaptık, eksiklerimizi gördük ve şimdiden bu eksikliklerle ilgili tedbirler alarak, plajları düzenleyerek, kafeler inşa ettik.
“Proje Olarak da Birçok Projemiz Var”
Proje olarak da birçok projemiz var. Şu anda yürüyüş yolundan tutun, Avrupa birliği ile ilişkide olduğumuz Meryem Ana Kültür Yolu’na kadar yaklaşık 26 tane projemiz var. Kadın, Gençlik ve Engelli istihdamı ile ilgili çalışmalarımız var. Benim gazeteci arkadaşlarımdan isteğim şu ki, zaman zaman Arsuz’a gelin. Görüşelim, konuşalım. Arsuz’un sahip olduğu coğrafyadan dolayı yoğun bir tempo içerisindeyiz. İki uçta yer alan mahallelerimiz arasında yaklaşık 70 km lik bir mesafe var. Bu mesafe içerisinde 38 mahallemiz var. Bu halde olunca zaman zaman bu mahallelere gitmek bile zaman alıyor. O yüzden sizler gelirseniz, arasanız beraber oluruz, konuşuruz, dertleşiriz. Eleştirebilirsiniz. Eleştiri sınırı içerisinde, ahlaki sınır içerisinde her türlü eleştiriye açığız. Yollarımız niye yapılmadı dediğinizde, bunu niye yazdın diye hiçbir zaman demem. Tabiki yapılmamış yol, çukur, çamur, toz var. Ama bunu en kısa zamanda bitirmeye çalışacağız. Beş yıllık bir süremiz var. Bu beş yıllık süre içerisinde Arsuz inşallah bulunduğu durumun üstünde yerlerde olacaktır,” dedi. Ardından Başkan Asaf Güven, gazetecilerin sorularını yanıtladıktan sonra, toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.


Paylaş
Kategori:
Etiketler: