İTSO Haziran ayı Meclis Toplantısı Video Konferans Yöntemiyle yapıldı

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Paylaş

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında, Korona virüs (Covid-19) tedbirleri dikkate alınarak video konferans yöntemiyle Meclis toplantısı gerçekleştirildi.
Yeterli çoğunluğun sağlandığı Olağan Meclis toplantısını, İTSO Meclis Başkan yardımcısı Tuncay Paşaoğlu ve İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter video Konferans yöntemiyle gerçekleştirdi.
İTSO Başkan yardımcıları Muhsin Yeter, Mahir Taner, İTSO Muhasip üye Gassan Kuran, Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Tuncay Paşaoğlu, Hesapları İnceleme Komisyonu Başkan yardımcısı Necati Sert ve İTSO Genel sekreter yardımcısı Özkan Yalçın’ın hazır bulunduğu Meclis toplantısına, Meclis üyeleri Korona virüs tedbirleri kapsamında cep telefonları ile canlı olarak bağlandılar.
Meclis toplantısında konuşan İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter; Haziran ayı Meclis toplantısında yaptığı konuşmasında; “Bilindiği üzere, Covid-19 panda misinin görüldüğü aralık ayından bu yana, dünya çok farklı bir dönemden geçmektedir. Yeni tip korona virüs salgınının etkileri, tüm dünyada sağlık sistemlerinden, sosyal ve kültürel yaşantıya, ticaret yapma alışkanlıklarından, eğitim ve istihdama kadar birçok alanda değişimlere sebep olmaktadır.
Salgının gölgesinde gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ile Yükseköğretim Kurumlar Sınavı olan YKS’nin ülkemizin gündemini yoğun olarak meşgul ettiği bugünlerde, eğitim sisteminin geleceğine yönelik fikirlerimi sizlerle kısaca paylaşmak istiyorum.
Teknolojideki gelişmeler her gün hayatımıza farklı bir noktada temas etmekte, yaşam standartlarımızı değiştirmektedir. Geçmişte ekonomik varlıklar çoğunlukla somut dokunulabilir yani maddi varlıklardı. Ancak günümüzde ekonomik varlıklar değişim gösterdi, artık altın madenleri ve petrol kuyuları değil teknik bilgi en önemli ekonomik değer haline geldi.
Yapay zekâ, robotlar ve üç boyutlu yazıcılar hızla yaşamımızın bir parçası haline geliyor. Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri tarafından, yapay zekâya ve 5G teknolojisine milyon dolarlık yatırımlar yapıldığını basından takip ediyoruz. Önümüzdeki 4 yıl içerisinde, robot teknolojileri, yapay zekâ ve bulut teknolojisinin iyice yaygınlaşması bekleniyor. İnternetin her alanda kullanılması ve ileri teknoloji üretimi, iş yapış biçimlerini şimdiden değiştirmeye başladı. Dünyanın girmekte olduğu bu yeni evrede, ülkemizin rekabet gücünün korunması için dijital dönüşümün her alana yayılması konusunda, yeni yaklaşımlara ihtiyaç duyuyoruz. Çünkü Türkiye’nin sahip olduğu coğrafi konumu ve düşük işgücü maliyetleri gibi avantajları, kurulan bu yeni dünya düzeninde, küresel rekabet gücümüz açısından yeterli ve sürdürülebilir olmayacaktır. Mutlaka akıl ve bilimin ışığında ilerlemeli, 4. sanayi devrimini yakalamalıyız. Türk iş dünyası olarak ancak bu şekilde rekabet koşullarımızı koruyabilir ve ayakta kalabiliriz. Bunu sağlamanın yolu da, eğitim sistemini güncellemekten geçiyor. Asıl sormamız gereken soru ise, bu değişimi nasıl sağlayacağımız…
Her konuyla ilgili üniversitelerde bölümler veya meslek liseleri açılması bu değişimi sağlamanın metodu olabilir mi? Yoksa gençlerimize özgürce sorgulamayı, farklı düşünmeyi, yeniliklere açık ve inovatif olmayı mı öğretmemiz gerekiyor?
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Rifat Bey’in çok güzel bir tabirini, yeri gelmişken sizlerle paylaşmak istiyorum. Eskiden yaratıcı beyinler baskılanır ve susturulurdu. Alışılmışın dışına çıkmak, bizlere zor gelirdi, yeni fikirler göz ardı edilirdi. Halk arasında bir tabir vardır, farklı ve yaratıcı düşünen insanlara eski köye yeni adet getirme, icat çıkarma deriz. Ama dünyamız öyle bir noktaya çevrildi ki, günümüz koşullarında artık biz eski köye yeni adet getiren, yeni icat çıkaran gençlere ihtiyaç duyuyoruz. Gençlerimizin, kalıpların dışına çıkmayı bilen, sorgulayan ve yorumlayan akılcı ve bilimsel düşünen, cesur bireyler olmalarını istiyoruz.
Elbette bu konuda tek sorumluluk çocuklarımıza ait olmamalı. Hem eğitim kurumlarımıza, hem de iş dünyası olarak bizlere, önemli görevler düşüyor.
Farklılıklara saygı duyan ve imkân sağlayan özgürlükçü bir ortamı, hem işyerlerimizde hem de üniversitelerimizde sunabilmeli, gençlerimizin bu çağa uygun beceriler edinmesini desteklemeliyiz.” Dedi.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Haziran ayı Meclis toplantısında, Hesapları İnceleme Komisyonu Başkan yardımcısı Necati Sert gelir ve giderler ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Toplantıda Meclis üyeleri de söz alarak görüş ve temennilerde bulundular.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Haziran ayı olağan Meclis toplantısında gündemdeki konular görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.


Paylaş
Kategori:
Etiketler: