HBB TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Paylaş

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 13’üncü maddesi gereğince Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci birleşimi , 10 Temmuz Cuma günü saat 14.00’te HBB Meclis Salonu’nda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş başkanlığında gerçekleştirildi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş şehitlerimiz için durulan bir dakikalık saygı duruşunun ardından Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Kent Konseyi işbirliği ile hazırlanan “Hatay Kent Konseyi Ortak Akıl Çalıştay Raporu” kitabının tanıtımı Hatay Kent Konseyi Başkanı Nevide Kimyon tarafından gerçekleştirildi.

1’i ek olmak üzere toplamda 54 maddenin görüşülerek karara bağlandığı olağanüstü meclis toplantısında;
• 5216 sayılı kanunun 16’ıncı maddesi ile Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin 20’inci maddesi uyarınca gizli oyla 5 adet encümen üyesi seçildi.
• 5216 sayılı kanunun 15’inci maddesi ile Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin 21’inci maddesi uyarınca kurulan ihtisas komisyonlarına üye seçildi.
• Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın 2020 mali yılı gelir tarifesinde ilan ve reklam vergisi 1. Taksit son ödeme günü olan 30.06.2020 tarihinin 31.08.2020 olarak uzatılması ile ilgili teklifi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
. Denetim Komisyonu raporu meclise sunuldu.

Bir sonraki meclis toplantısının ikinci birleşiminin 14 Temmuz Salı günü saat 14.00’da saat yapılamasına karar verildi.


Paylaş
Kategori:
Etiketler: