WordPress veri tabanı sorunu: [Can't create/write to file '/var/tmp/#sql_349f5a_0.MAI' (Errcode: 28)]
SHOW COLUMNS FROM wp_users LIKE 'author_order'

WordPress veri tabanı sorunu: [Duplicate column name 'author_order']
ALTER TABLE wp_users ADD `author_order` INT( 4 ) NULL DEFAULT '0'

İHH İnsan Yardım Vakfı Suriye’ye 3 Tır Yardım Gönderdi - İskenderun Manşet Haber

İHH İnsan Yardım Vakfı Suriye’ye 3 Tır Yardım Gönderdi

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Paylaş

İHH Hatay Şube Başkanı Ahmet Yetim; “Şimdi de Rotamız iyilik Yükümüz İnsanlık diyerek yollara çıkıyoruz”
Yetim; “İHH İnsan Yardım Vakfı olarak milletimizin destekleri ile milyonlarca kişiye yardım ulaştırdık ve ulaştırmaya devam ediyoruz.
İHH Hatay Şubesi tarafından hayırsever vatandaşların yardımları ile 3 adet yardım Tırı Suriye’ye ihtiyaç sahiplerine teslim edilmek üzere İskenderun Akçay Otoban Turnikelerinden yola çıktı.

İHH Hatay Şube Başkanı Ahmet Yetim, Yardım Tırlarının önünde yaptığı basın açıklamasında; “Bu gün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü. Dünyanın farklı coğrafyalarında devam eden savaşlar, çatışmalar, kuraklık doğal afetler siyasi ve ekonomik problemler gibi nedenlerle milyonlarca insan çok zor şartlar altında hayatta tutunmaya çalışıyorlar. Dünya İnsan Hakları Gününde İnsan Hakları Karnesine bakıldığında özellikle bazı coğrafyalarda kan ve göz yaşı aktığı bir dönemi yaşıyoruz. Bizim Gönül Coğrafyamız olan Suriye’de Filistin’de Yemen’de, Libya’da Afganistan’da Irak’ta Somali’de Mısır’da Doğu Türkistan’da Arakan’da Kudüs’te yaşanan acılar bu gün maalesef tazeliğini koruyor. 2020 yılında mülteci kamplarında yaşamlarını kaybeden savaş mağdurları ve ülkesini terk etmek zorunda kalan milyonlarca mülteci var. Bir taraftan sınırsız imkanlara sahip zenginler varken diğer taraftan en temel gıda veya temiz suya ulaşamayan ülkeler ve insanlar var. Her geçen gün birlerce insan yaşamlarını sürdürme, beslenme, sağlık eğitim gibi en temel insan haklarından mahrum kalmaktadır. Komşumuz Suriye’de 2011 yılından bu yana savaşlarda 600 bine yakın kişi maalesef hayatını kaybetti. 12 milyon kişi maalesef kendi ülkesinde mülteci durumuna düştü. Ülkede kalanların 11 milyondan fazlası ise İnsani Yardıma Muhtaç durumda. Evlerin üçte ikisi yıkıldı. Kış geldi mülteci kamplarında kalan insanlar ağır kış şartlarından olumsuz etkilendi. Korona (Covid-19) salgını mülteci kamplarındaki insanları daha zor şartlarda yaşamaya mecbur bırakıyor. Bu durumdan en fazla etkilenen çocuklar, kadınlar ve yaşlılar çok zor durumdalar ve hala çadırlarda yaşam mücadelesi veriyorlar.
Şimdi de Rotamız iyilik Yükümüz İnsanlık Kışın zor şartlarında çadırlarda kalan insanlara Suriye’li mazlumlar için bir yardım kampanyası başlattık. Bu özel günümüzde Ülkemizin 81 ilinden yüzlerce İnsanı Yardım Tırı mazlumlar için yola çıkıyor. Yıllardır zor şartlar altında ve imkansızlıklar içerisinde yaşamak zorunda kalan insanları yalnız bırakmayacağız. Tüm halkımızdan, kurumlarımızın ve hayırseverlerimizden beklentilerimiz bu gün yardımlarını yaptığımız bu kampanyalara destek olmalarıdır. Bu gün yetim ve öksüz çocukların kimsesiz kalmış yaşlıların, tedavi olamayan hastaların ve çaresiz kalmış tüm insanların ellerinden tutma zamanıdır. Yeni evler inşa edelim, çadırları ısıtalım, çocuklara mont ulaştıralım. Gıdasız kalan insanlara gıda ulaştıralım. Kapısından ekmek girmeyen insanlarımıza umut olalım. Eğitim görmek isteyen çocuklarımıza kalem olalım, defter olalım, kitap olalım, sınıf olalım, okul olalım, onlara lütfen umut olalım. Bu gün buradan dünyadaki tüm mazlumların yanında olduğumuzu ve onları asla yalnız bırakmayacağımızı yeniden haykırmak istiyoruz. Bu gün Suriye’de ekmek bulamayan açlıktan yüzleri sararmış ve zor durumda olan insanlara bir nebze de olsa yardımcı olmak amacıyla Hatay’dan bu gün hayır severlerin destekleri ile 3 adet yardım tırımızı hazırladık. Bizlere Türkiye’nin dört bir tarafından bağış yapan hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından yardım Tırları Suriye’ye doğru yola çıktı.


Paylaş
Kategori:
Etiketler: