CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin ESNAF CAN ÇEKİŞİYOR!

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Paylaş

Covid-19 sürecine rağmen yoğun tempo içerisinde çalışmalarını sürdüren CHP Hatay milletvekili Suzan Şahin, Hatay Gazeteciler Cemiyeti İskenderun Temsilciliğini ziyaret etti.

Hatay Milletvekili Suzan Şahin, HGC İskenderun Temsilcisi Sabriye Sönmez ve üyeleri tarafından karşılandı. Samimi ve sohbet ortamında gerçekleşen ziyaret de İskenderun ve sorunları dile getirildi.
Özellikle Pandemi sürecinde İskenderun esnafının çok zor günler yaşadığına değinen Şahin, konuyla ilgili yazılı bir önerge verdiklerini ifade etti.
Şahin’in Hazine ve Maliye Bakanı tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği sorular şöyle;
Esnaf ve işletmelere verilen hibe desteğinin kapsamı genişletilecek midir?
Hibe desteği ve kira yardımının banka yolu yanında talep doğrultusunda PTT üzerinden havale gibi doğrudan yollarla alınması konusunda bir çalışma var mıdır?
Kanunlarla belirtilen nafaka ve emekli maaşına haciz uygulanamaması gibi bir uygulama, pandemi süresince esnaf ve işletmelere verilen destek paketleri için de uygulanabilir mi?
Esnaf ve işletmelerin bankalara kredi borcu nedir?
Bunların kaçı ipoteklidir?
Borcunu ödeyemeyen esnaf ve işletme sayısı nedir?
Hatay ilinde bankalara kredi borcu olan esnaf ve işletme sayısı nedir?
Kaçı ipoteklidir?
Bu sorunlara çözüm bulmak adına elinden geleni yapmaya çalışacağını ifade eden Milletvekili Şahin; Bu süreçte İskenderun Basın Camiası ’da aynı güçlüklerle ne yazık ki karşı karşıyalar dedi.
Bu zor koşullara rağmen mesleğinizi sürdürme gayretinizi de ayrıca takdir ediyorum.
Hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyor zor günlerin kısa zamanda geçmesini umut ediyorum şeklinde konuştu.
HGC İskenderun Temsilciliği Ailesi olarak ziyarette dolayı teşekkürlerimizi iletiyor gayretli çalışmalarında başarılar temenni ediyoruz.


Paylaş
Kategori:
Etiketler: