ARSUZ, DOĞASINA SAHİP ÇIKTI!

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Paylaş

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Hüyük Mahallesi’nde yapılması planlanan ÇED toplantısının gerçekleştirilmemesi için halkla birlikte toplantı yapılacak yerde yerini aldı.
Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven’in yanı sıra, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve çeşitli mahallelerden gelen onlarca vatandaş yer aldı.
Doğaya, tarıma ve turizme zarar verecek her türlü girişime karşı olduklarını belirten Başkan Güven, “ Türkiye’nin birçok yerinde bakanlığın aldığı kararla, burada birilerine maden ocağı açtırma veya işletme gibi bir şey yok. Ama bizler Arsuz olarak maden ocaklarına karşıyız. Biz doğamızı korumak adına kararlı ve azmindeyiz. Biz yasal çerçevede, sivillerin hakları ölçüsünde bunu istemediğimizi bildireceğiz. Bugün de halkı bilinçlendirme kararı alınmış. Biz de burada hem toplantıyı istemediğimizi hem de bu madenleri istemediğimizi bildireceğiz. Yasal çerçeveler içerisinde, barışçıl bir şekilde. Burası bizim topraklarımız. Bizim hiç kimseyle sorunumuz yok. Sadece ve sadece biz toraklarımızı ve doğamızı korumak için buradayız,” dedi.
Ormanların ağaçların katledilmesini istemediklerini belirten CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, “ Ağaçların katledilmemesi için mücadelemizi veriyoruz. Mücadelemizi akılcı vermemiz lazım. Hem gösteri sokağa çıkma yasağı veya sınırlara girme yasağı olup hem de bu toplantının yapılması abesle iştigaldir. Turizm bölgesi ilan edilen Arsuz’umuzun susuzluk tehlikesi içerisinde kaldığımız bu günlerde, yeraltı su kaynaklarımızı hepsini beraber koruyacağız. Biliyorsunuz ki 5 bin 500 hektar ormanımızı yakın zamanda kaybettik. Bu ormanların üzerine bir de burada maden arama işletmeye izin verilip, çok geniş kapsamlı bir şekilde alanda maden araması yapılması bölgemiz açısından tramvatik sonuçlar doğurur. Ayrıca turizm bölgesi ilan edilen burada bir sit alanı konusu da var. Tarihi doku da var. Bunların hepsine sahip çıkmak için hep beraber bütün Arsuzlular tek yürek olduk, buradayız. Gerekli kanuni başvurularımızı da yapacağız. Ama buradan barışın şehrinden barışla gerçekten hakkımızı alarak, kendi istediğimiz şekilde toplantıyı sonlandırarak gideceğiz,” şeklinde konuştu.
Ardından halkın yoğun tepkisi ve bilgilendirilme istememeleri üzerine toplantı açılmadan yapılmamıştır.


Paylaş
Kategori:
Etiketler: