CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SEYİT TORUN ARSUZ’DA

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun Milletvekilleri ile birlikte, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven’i ziyaret etti.
Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’a; CHP Hatay Milletvekilleri; Suzan Şahin, Mehmet Güzelmansur, İsmet Tokdemir, Serkan Topal, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Antalya Milletvekili Cavit Arı, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, CHP İl Başkanı Ramiz Parlar ve CHP’li yöneticiler eşlik etti.
Belediye binasına uğramadan önce Hüyük mahallesine giden heyet, 18 Mart günü yapılaması planlanan ve halkın bilgilenmek istememesi üzerine açılmadan, yapılmayan ÇED toplantısını engelledikleri için halka teşekkür ederek, halkın her zaman yanında olduklarını ve doğayı korumak adına gerekli adımların atılacağını belirtti. Uluçınar mahallesinde bir kısım esnafı gezdikten sonra, Ardından Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven’i ziyaret etti.
Arsuz’un turizm ve tarım adına önemli bir merkez olduğunu belirten Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “ ilçeyi güzelleştirmek, vatandaşların talep ve isteklerini yerine getirmek sizin göreviniz. Biz de elimizden geldiğince destek olmaya hazırız. Hep birlikte elimizden ne geliyorsa katkı vermeye hazırız. Ülkemizin her tarafı ayrı bir güzellikte ama tabiki Arsuz hak ettiği yerde değil. Tarım ve turizm anlamında farklı katma değerler üretebilir. Bu çaba ile olacak. Eğer bu yolu yürüyorsak, bu çabayı arttırırsak sonuca ulaşırız. Bizde her türlü katkıya hazırız,” ifadelerini kullandı.
Arsuz’da yaşayan halkın gelirinin büyük bir bölümünün Tarım ve Turizm’den geldiğini belirten Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, “Türkiye’de tüketilen maydanozun yaklaşık yüzde 40-45 i Arsuz’dan gitmektedir. Narenciye ve muz anlamında da büyük gelişim sağlamıştır. Muz seracılığında, Tarım Bakanlığının bir çalışmasında Arsuz 4. sırada yer aldı. Tarımda örgütlenme adına belediye olarak öncülük ediyoruz. Kooperatif yoktu. Geçmişte kooperatifler başarısız olduğu için halkın güveni kalmamış. Ama biz tarımsal kalkınma kooperatifini kurduk. Emekçi kadınlarımızın da kooperatifi var. Kadın üreticilerimizin emeklerini pazarladıkları pazarlarımız, pandemiden sonra bugün yavaş yavaş tekrardan faaliyete girdi. Onunla ilgili önümüzdeki hafta Kadın Kolları Genel Başkanımız Hatay’ımıza gelecek ve onunla birlikte bir açılış gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Kendi emekleriyle çabalayan ve kazanmaya çalışan kadın üreticilerimize yasal prosedürler çerçevesinde devletin tanımış olduğu imkanlar dahilinde destek olmaya çalışacağız. Bunun yanında tarihi güzelliklerimiz de var bunların tanıtımını da yavaş yavaş yapmaya, ilçemizi tanıtmaya başladık,” şeklinde konuştu.


Paylaş
Kategori:
Etiketler: