BAŞKAN FATİH TOSYALI:DAHA GÜZEL BİR İSKENDERUN İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Paylaş

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,”İskenderun’un il olmasını istiyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,Belediye Kültür Sarayında düzenlediği basın toplantısında,İskenderun Belediyesinin 2 yıllık çalışmaları,faaliyetleri ve projeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Göreve başladıkları ilk günden bu güne kadar İskenderun halkına en iyi hizmeti götürme noktasında gece-gündüz demeden çalıştıklarını belirten Başkan Fatih Tosyalı,” Belediye yönetiminde 2. yılımızı tamamlamış bulunmaktayız.Kentimizin sorunlarını ihtiyaçlarını belirlerken muhtarlarımızın,odalarımızın,siyasi partilerimizin,sivil toplum kuruluşlarımızın görüş öneri ve düşüncelerini dinledik.Kamu kurum ve kuruluşlarımız sürekli iletişim halinde olduk” dedi.
45 MAHALLEMİZE EŞİT HİZMET GÖTÜRDÜK
“Yol medeniyettir” anlayışı ile 45 mahallede ihtiyaç olan tüm bölgelerde yaklaşık 96 KM sıcak asfaltı hemşerilerimizin hizmetine sunduk.Ayrıca kentimizde ihtiyaç olan yerlerde dekoratif kaldırım taşı döşeme çalışmalarımız devam ediyor. 55 Bin metre kare dekoratif parke taşı ile beraber bunun yanında kilitli parke ,andezit döşeme çalışmalarımız da aralıksız sürüyor.Şehrimizin daha güzel daha konforlu yollara ve kavuşması için çalışmalarımız artarak devam edecek “diye konuştu.
DAHA YEŞİL BİR İSKENDERUN ÇALIŞIYORUZ
Belediye olarak çevreye ve yeşile önem verdiklerini belirten Başkan Fatih Tosyalı,”Park Bahçe Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından 7 yeni park daha yaptık.Böylede park sayımız 126’ya çıktı.Kent genelinde tüm yeşil alanlarda ,parklarda ve refüjlerde bakım,sağaçlandırma ,peyzaj,çiçeklendirme ,budama çalışmalarımız devam ediyor.Bu çerçevede 250 Bin fidanı toprak ile buluşturduk” diye konuştu.
ARAÇ PARKURUMUZU GÜÇLENDİRDİK
Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,”Göreve geldiğimizde araç envanterimize kayıtlı,108 araç vardı.82 araç iş yapabilir halde idi.Bu dönemde 28 araç envanterimize kazandırılmış olup bugün itibari ile bakım onarımları yapılarak faaliyete alınan 26 araçla birlikte toplam 136 adet araç hemşerilerimizin hizmetine sunulmuştur” şeklinde konuştu.
HER MAHALLEYE SPOR SAHASI
Spora ve sporcuya her zaman destek olmaya devam ettiklerini ifade eden Başkan Fatih Tosyalı,”5 Adet Basketbol,10 Adet Futbol sahası tamamlanmak üzere olup ile 2 adet antrenman spor salonu 1 adet yarı olimpik yüzme havuzunun ise yer teslimi yapılmış yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

HALKIMIZA EN İYİ HİZMETİ VERMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Çok değerli İskenderun halkına en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını belirten Başkan Fatih Tosyalı,şöyle konuştu:
“Kültür Sarayımız,1 Nolu sosyal tesislerimizi baştan aşağı yeniledik.1 etap sahil aydınlatma projemiz bitti.2 etap devam ediyor.Sahilimiz daha estetik daha güzel bir görüntüye kavuşuyor.Trafiği rahatlatmak adına bir çok yeni yol açtık.Ayrıca otoban kavşak projelerimiz ile kent trafiği büyük ölçüde rahatlayacak.Sahil müzik adı içerisinde ve çevresinde yapılan çalışmalar ile bölge daha canlı hale gelecek”
BELEDİYEMİZİN BORCU AZALIYOR
Göreve geldiğimiz günlerde Belediyenin borcunun yaklaşık 234 Milyon TL olduğunu belirten Başkan Tosyalı,”Yerel yönetim anlayışımızın ilkeleri doğrultusunda İskenderun Belediyesi’ni dürüst, liyakatli, hesap verebilir ve şeffaf bir şekilde yönetiyoruz.Mali disiplini elden bırakmıyoruz.Şuan da toplam borcumuz ise yaklaşık 151.989.274 TL dir “diye konuştu.
İHALE SÜRECİ DEVAM EDEN ÇALIŞMALAR
İhale süreci devam eden çalışmalar hakkında bilgiler de veren Başkan Fatih Tosyalı,”Denizciler ve Mustafa Kemal Mahallemize yapılacak olan iki adet kapalı spor salonu projemizin yer teslimlerini gerçekleştirdik. İskenderun’da gençlerimizin daha sağlıklı daha güzel bir ortamda spor yapabilmelerine imkan sağlayacak 3 adet halı saha ve 1 adet basketbol sahası projemizin daha ihalesi tamamlanarak yer teslimleri yapıldı hayırlı uğurlu olsun “dedi.
Başkan Tosyalı ,basın toplantında sözlerini şöyle sürdürdü:
” İskenderunlu gençlerimizin hizmetine sunacağımız Sakarya mahallemizde yapılmasını planladığımız yarı olimpik yüzme havuzu projemizin ihale süreci devam ediyor. Aynı zamanda 13 mahallemizde yeni muhtarlık binası yapım çalışmalarına başlıyoruz .Bu yıl yine 30 mahallemizde 70.000 ton sıcak asfalt ihalesine çıkıyoruz. Yine 50.000 metre kare kaldırım ve 100.000 metrekare parke ihalesi ne çıkıyoruz. 8 mahallemizde çok amaçlı salon yapıyoruz. İskenderun şehir stadyumu projemiz hızla devam ediyor Şu anda da bu arazi üzerinde zemin etüt çalışmalarına başlandı. Tüm bunların yanında spor ve sosyal testinin renovasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Bu çalışmalar ile değerli hemşerilerimize daha güzel daha sağlıklı ve daha kaliteli hizmet vereceğiz .İş yurtları ile ihaleleri kapsamında ayakkabıcılar çarşısı peyzaj ve güzelleştirme işine başlatıyoruz. Doktorlar Caddesi peyzaj ve güzelleştirme işini başlatıyoruz. Ayrıca park bahçe müdürlüğümüz tarafından kent genelinde yapılması planlanan peyzaj çalışmaları ile parklarımızı iş ilanlarını görsel açıdan daha güzel daha estetik ve daha güzel hale gelecek”
YAKINDAN TAKİP EDİLEN İŞLER VAR
Belediye Başkanı Tosyalı,”Depreme dayanıksız olduğu için yıkılan eski öğretmenevi yerine yapılacak yeni öğretmen evi İskenderun’umuza artı değer katacak. Enfes manzarası ve konumu ile hem öğretmenlerin hem de emeklilerin keyifli zamanlarını geçirecekleri bir merkez olacak. Bilim ve Sanat Merkezi projemiz İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze devrettiğimiz yapıda devam ediyor. Belediye olarak eğitime destek olmaya devam edeceğiz. İskenderun’da yapılacak olan tam olimpik kapalı yüzme havuzu ile Uluslararası standartlara bir tesis daha İskenderun’da kazandırıyoruz .Balıkçı barınağının daha güzel daha modern ve daha kullanışlı bir hale gelmesi için yoğun bir çaba harcıyoruz .Tosyalı Özel Eğitim Meslek Lisesi yapım işini yakından takip ediyoruz .Pac Meydanı Cami projesi, Aile Sağlık Merkezi projelerimiz tüm bunları yakından takip etmekteyiz” şeklinde konuştu.
BİR ÇOK PROJEYİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ
Kısa ,orta ve ilerleyen dönemde bir çok projeyi hayata geçireceklerinin altını çizen Başkan Fatih Tosyalı,şunları söyledi:
” Yakından takip etmiş olduğumuz projelerimiz ise kültür ve sanat ve kongre merkezi projemiz .Ziraat Park projemiz. Bu projemize büyük önem veriyoruz. Proje içerisinde birçok hizmet alanı sosyal tesis dinlenme alanları sosyal sportif kültürel etkinliklerin yapılacağı yeni bir yaşam alanını kıymetli hemşerilerimizin hizmetine sunacağız .
Feyezan Kanalı ve çevresi kentsel tasarım projesi devam ediyor Bu sayede kanalımız yeni reaksiyon alanları ile daha güzel bir görünüme kavuşacak. Otoban kavşak düzenleme çalışmalarımız ile İskenderun kent içi trafiğine çok büyük rahatlatma hedefindeyiz .İskenderun bisiklet yolu projemiz hızla devam ediyor .Bisiklet yolu projelendirme çalışmaları tamamlanmış olup Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulmuştur.Kent insanın sosyal kültürel alanda birçok ihtiyacına cevap verecek olan 5 Temmuz stadımızın yerine yapılacak olan Millet Parkı projesine büyük önem veriyor bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehir kütüphanesi projemiz şehrin kalbi olacak.
İskenderun eski Doğumevi alanı inşa edilecek yeni kütüphane projemiz hazırlık aşamasında. Yeni Geçici Hayvan Bakım Merkezi projemiz ile sevimli dostlarımızın tüm ihtiyaçları karşılanacak. Küçük ve orta ölçekli esnafın modern ticaret alanlarında iş yapmaları için Yeni Sanayi Sitesi projesini planlıyoruz. İskenderun Şehir Hastanesi projemiz özellikle içinde bulunduğumuz bu pandemi döneminde İskenderun için önemli bir ihtiyacı karşılayacak şehir hastanesi projesi şehrimize yapılması noktasında çalışmalarımız sürüyor. Millet Parkı içerisinde yapılması planlanan ters projesini hayata geçiriyoruz .İskenderun’a değer diyoruz”
HİZMETLERİMİZ DEVAM EDİYOR
Tüm bunların yanında Belediye olarak hizmetlerin devam ettiğini belirten Başkan Fatih Tosyalı,”Sosyal yardımlarımız,denetimlerimiz,asfalt yama ,yol düzenleme ,bakım,onarım yenileme,pandemi ile mücadele çalışmaları,temizlik işleri ,imar çalışmaları,meslek kursları,sosyal ve kültürel etkinler ve diğer çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” diye konuştu.
İSKENDERUN’UN İL OLMASINI İSTİYORUZ
Başkan Tosyalı,İskenderun’un il olması konusu ile ilgili yaptığı açıklamada ise “İskenderun’un il olmasını bende çok istiyorum. Bizim kimseden ayrılmak, ayrışmak gibi bir düşüncemiz yok. Kıvılcım büyüyerek devam ediyor, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Şahsım bununla ilgili gerekli girişimleri yapacağım. Bugün topraktan dahi bir ürün istemek için tohum atmak lazım. Eğer siz bunu istiyorsanız hayal ediyorsanız gerçekleşir. Allaha çok şükür ben şu anda böyle bir heyecanın olduğunu görüyorum. Biz sadece istemeyeceğiz, Erzin’de isteyecek, Payas da isteyecek, Belen isteyecek Arsuz isteyecek hatta Hassa isteyecek. Hassa tüneli sonuna gelindi yarın oraya yatırımlara kim gidecek bizim buradaki sanayicilerimiz gidecek. Bölgenin daha iyi hizmet alması için ben istiyorum. İskenderun il olursa kaybeden diye bir şey olmayacak. Antakya tarafı daha çok kazanacak “şeklinde konuştu.


Paylaş
Kategori:
Etiketler: