Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül; Tarihimize ve geçmişimize sahip çıkmak, boynumuzun borcu

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Paylaş

İlçe tarihinde önemli bir yeri olan Gazi Abdurrahman Paşa türbesinin içler acısı durumuna kayıtsız kalmayan Başkan Gül “Tarihimize ve geçmişimize sahip çıkmak, boynumuzun borcu.” Diyerek kolları sıvadı.
Başklan Gül yaptığı açıklamada; “Hatay’ın tarihi geçmişi bakımından önemli bir yere sahip olan ilçemizde, önem arz eden tarihi yapılarımızı gün yüzüne çıkarma adına başlattığımız restorasyon ve bakım çalışmalarının olumlu geri dönüşleri almanın huzurunu yaşıyoruz.
Hatay’da tarihi yapılar bakımından çok önemli bir konumda olabilme potansiyelini içinde barındıran ilçemizde çok fazla tarihi yapının yanı sıra, Gastronomi Turizmi ve yaylalarıyla da önem arz eden bir konumda.
Gazi Abdurrahman Paşa türbesi de ilçemizde en önemli tarihi yapıların başlarında gelmektedir. Osmanlı Bahriyesi Kara Ordular Komutanlığı, Adana ve Halep Valisi olan paşamız 1790 yılında ilçemizde vefat etmesinin ardından buraya defnedilmiş. Göreve geldiğim ilk aylarda ilçe genelinde yaptığım incelemelerin ardından bir çok tarihi yapının yok olmaya yüz tuttuğunu gözlemledik. Maddi gücümüzün el verdiğince tarihi çeşmelerimizi, dükkanlarımızı ve Gazi Abdurrahman Paşa türbemizde yaptığımız çevre düzenlemeleri ve restorasyon çalışmalarıyla tarihe ışık tutacak hale getirmeyi başardık. Tarihimize ve geçmişimize sahip çıkmak, boynumuzun borcu.” İfadelerini kullandı.


Paylaş
Kategori:
Etiketler: