Fırat Kalkanı Harekatı Bölgesi’nde 2 polis şehit, 2 polis yaralandı

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Paylaş

Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütlerinden arındırılan Suriye’nin Mare kenti yakınlarında devriye görevi yapan TSK’ya ait konvoya, akşam saatlerinde PKK/YPG’li teröristler tarafından güdümlü füze ile saldırı düzenledi.

Saldırı nedeniyle konvoyda bulunan zırhlı araç isabet aldı. Araçta bulunan Suriye Görev Gücünde görevli Gaziantep Polis Özel Harekat Şube Müdürlüğü personeli Cihat Şahin şehit oldu, 3 polis de yaralandı. Yaralı polisler, Kilis Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

“Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi Azez’in Mare ilçesinde zırhlı araca PKK/PYD terör örgütü tarafından Tel Rıfat Bölgesi’nden güdümlü füze ile yapılan saldırı sonucunda; Suriye Görev Gücünde görevli 1 Özel Harekat Polisimiz şehit olmuş, 1’i ağır olmak üzere 3 Özel Harekat Polisimiz yaralanmıştır.”

Şehit haberi sonrası açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Kahraman Özel Harekat Polislerimiz Cihat Şahin ve Fatih Doğan, Fırat Kalkanı Bölgesi Mare’de, Tel Rıfat Bölgesi’nden PKK-PYD’nin güdümlü füze saldırısıyla Şehit edildiler. Şehitlerimizin ailelerine, Milletimize, Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı ve sabır diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Şehit olan Fatih Doğan ve Cihat Şahin’in cenazesi bu sabah saat 10.00’da Gaziantep’te düzenlenecek törenin ardından memleketlerine gönderilecek.


Paylaş
Kategori:
Etiketler: