HBB’DEN ÇOCUKLARA HALK SÜT

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Paylaş

Hatay Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik ilkesiyle hayata geçirdiği projelere bir yenisini daha ekledi.
HALK SÜT DAĞITMI BAŞLADI
Projeleriyle toplumun her kesimine ulaşan, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşların hayatlarına katkı sunan HBB Halk Süt dağıtımına başladı.
HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın katılımıyla gerçekleşen süt dağıtımında vatandaşların mutluluğu gözlerine yansıdı.
HAFTADA 4 GÜN 2 LİTRE SÜT DAĞITILACAK
Projenin hayata geçmesinde büyük pay sahibi olan Lütfü Savaş, “Bugün hayırlı bir projemizi daha hayata geçiriyoruz. İhtiyaç sahibi kardeşlerimizin çocuklarının daha sağlıklı büyümesini istiyoruz. Şimdilik 500 ailemizle başladığımız bu projede haftanın 4 günü 2 litre süt dağıtarak çocuklarımızın gelişimine katkı sunmayı amaçlıyoruz. Amacımız ilimizdeki 50 bin ihtiyaç sahibi ailenin hayatına dokunmak” ifadelerini kullandı.
SAVAŞ: SÜTLERİMİZ ÇOCUKLARIMIZA SAĞLIK VE ZİHİN AÇIKLIĞI VERSİN
Kırsal kalkınma projelerine devam ederek üreticiyi desteklediklerini söyleyen Savaş, “Süt, et, sebze, meyve ve hububat üreticilerimize bugüne kadar birçok destek verdik. Arıcılarımızın 4’te 1’ine elektrik üreten paneller; zeytincilerimize fide ve kasa dağıttık. Kırsal bölgede yaşayan vatandaşlarımızın refah seviyesi yükselsin diye planlama yaptık. Bu sütlerimiz çocuklarımıza sağlık ve zihin açıklığı versin” diyerek projeyi il genelinde yaygınlaştıracaklarını ifade etti.
Projenin yapı taşlarından olan Hatay Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Dernek Başkanı Lütfü Danahaliloğlu, projenin ortaya çıkış hikâyesini anlattı.
Avrupa’daki süt tüketimin Türkiye’den 3-4 kat fazla olması sebebiyle Lütfü Savaş’ın kapısını çaldıklarını söyleyen Danahaliloğlu, “Gelişme çağındaki çocukların yeterince süt tüketmesi beyinlerini daha iyi geliştirir. Avrupa’daki süt tüketimi ülkemizden 3-4 kat fazla. Başkanımıza projemizi anlatınca bizim önümüzü açtı. Ailelere sütü ulaştırmak için birlikte çaba harcadık. Başkanımıza çok teşekkür ederim” dedi.
PROJEDEN ÇOCUKLAR DA AİLELER DE ÇOK MUTLU
HBB’nin ücretsiz olarak dağıttığı Halk Süt’ü alan vatandaşlar projeden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Çocukları için süt alan vatandaşlar, projeyi hayata geçiren Lütfü Savaş’a çok teşekkür etti.
PROJE İL GENELİNE YAYILACAK
HBB’nin Halk Süt projesi ilk olarak Antakya ve Defne’de başladı. Şimdilik iki ilçede başlayan süt dağıtımı en yakın zamanda diğer ilçelerde de başlayacak. HBB bu projede üreticilerden aldığı günlük taze ve sağlıklı sütleri ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz bir şekilde dağıtıyor.


Paylaş
Kategori:
Etiketler: