fatih Tosyalı, Yenilenen tesisleri, tamamlanan yatırımları ve başlanan yatırımları hakkında bilgi verdi

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Paylaş

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı bugün sabah İskenderun basınıyla bir araya gelerek yenilenen tesisleri, şuana kadar tamamlanan yatırımları ve başlanan yatırımları hakkında bilgi verdi. Yapılan toplantıda yatırımları tek tek sıralayan Belediye Başkanı Tosyalı, yöneltilen soru üzere Feyyezan kanalının da 15-20 gün içerisine projesinin hazır olacağını ve ardından da ihaleye çıkarılacağını belirtti.
İskenderun Millet Parkında buluna Park Cafede sabah kahvaltısında basın mensupları ile bir araya gelen İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, daire müdürlerini de orada hazır bulundurdu. Belediye olarak yapmış olduğu, yenilenen ve yapımına başlanan yatırımlar konusunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştiren Belediye Başkanı Tosyalı, “Tamamlanmış, tamamlanacak ve işe başlanacak olan tesisleri yerinde görmek ve sizler aracılığı ile İskenderun’a bunları göstermek ve bu yatırımlar hakkında sizleri bilgilendirmek için bu toplantıyı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Hizmetleri önceliklere göre yapıyoruz. Tabi ki bazı büyük hizmetler daha uzun zaman alabiliyor.
Şu anda gezeceğimiz yatırımlardan biri Sakarya Mahallesinde yarı olimpik yüzme havuzu tamamlandı. Ayrıca Sakarya mahallesinde bulunan kapalı spor salonu da yenilendi.
Mustafa Kemal mahallesindeki kapalı spor salonu da bitti. Şuana kadar 9 mahallede muhtarlık binasını da tamamlamış bulunuyoruz. Eski doğum evi hastanesinde Kültür Bakanlığı tarafından yapılacak olan kütüphanenin de inşaat çalışmalarına başlandı. Denizciler mahallesindeki kapalıspor salonu bitti ve o mahallede 1 adet çok amaçlı salonda bitmiş durumdadır. Bir de şehir stadı bu hafta içerisinde ihaleye çıkıyor.
Bizden önceki belediye başkanlarının da girişleri olduğu Şekere-Karayolu bağlantı yolu için bizlerde bir takım çalışmalar ve girişimlerde bulunduk. Şekere’ye bağlantı yolunun olmasını bizde talep ettik ve yaptığımız çalışmalar neticesinde karayolları oraya kavşak gerekliliğini kabul etti ve karayolları ile bir protokol imzaladık. Bizde oraya uygun bir proje çizdik ve bu projemizde onandı. O protokolde yükümlülüğümüzü belediye olarak yerine getirdik. Yatırım programına alınırsa iş biter. Ne zaman alınır bilemem ama en azından protokol imzalandı ve proje onandı” derken, iş takibinin çok önemli olduğunu kendilerinin de bunu yaptığını kaydetti. İskenderun’un öncelikleri arasında Feyyezan kanalı olduğunu dillendiren basın mensuplarının sorusuna da yanıt veren Başkan Tosyalı, “Bitmeyen veya kesinleşen bir şey olmadığı bir konuda ben açıklama yapmam! Ama madem siz sordunuz ben de söyleyeyim; Feyzan kanalı bitmemiş bir iş olduğu için ondan söz etmedim ama Ziraat Parkı ve Feyezan kanalı için aynı firma ile anlaşıldı. 15-20 gün sonra Feyyezan kanalının projesini bize verecekler. Projeyi aldıktan sonra ihaleye çıkılacak. Yapılacak hizmetlerde herhangi bir sıkıntı yok bizler projelendiriyoruz. Ama takdir edersiniz ki bu bir süreçtir” diye konuştu.

ÇOK AMAÇLI SALON PROJESİ TAMAMLANDI

YENİ KÜTÜPHANE PROJESİ

9 MAHALLEYE YENİ MUHTARLIK OFİSİ

MUSTAFA KEMAL MAHALLESİ KAPALI SPOR SALONU PROJESİ

SAKARYA MAHALLESİ KAPALI SPOR SALONU

SAKARYA MAHALLESİ YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU PROJESİ


Paylaş
Kategori:
Etiketler: