Arada bir Yazarım

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Paylaş

Ben de Ticaret Mezunuyum, Muhasebeciliğin tozunu yutanlardanım.

İSMO Geniş Bir Aile…….

İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının 5.Olağan Genel Kuruluna ben de bizzat katılarak, seçimleri sonuna kadar takip ettim.

İSMO’nun kurulduğu günden bu yan her zaman yanında oldum. Netice de ben de Ticaret Lisesi mezunuyum ve 2 yıl okulumda staj yaparak muhasebe eğitimi stajı gördüm mesleğinin tozunu yuttum. Şu an meslekte olan arkadaşların çoğunu tanıyorum hatta okulumdan aynı dönemde mezun olduğum arkadaşlarımı Mali Müşavir olarak görmekten de gurur duyuyorum.

KDV Muhtasar Beyanname, Gelir Vergileri, gibi kavramları biliyorum. Bizim zamanımızda daktilo ve kalem ile defter tutulurdu. Şimdiler de ise her şey elektronik, dijital ortamda ve daha kolay gibi görünse de mevzuatların sürekli değişmesi ve yenilenmesi meslekteki zorlukları gözler önüne seriyor.

İSMO Onursal Başkanımız Alaaddin Özbülbül’den bayrağı teslim alan ve bu günlere başarı ile getiren Merih Hasan Yıldırım Başkanımız da görev yaptığı süre içerisinde odaya vizyon kazandırdı. Eğitim, kültür, sosyal aktivitelerin yanı sıra Türkiye’de ses getiren projeye imza atan İSMO Başkanımız Merih Hasan Yıldırım sayesinde bölgemizde meydana gelen orman yangınında kül olan ağaçların yeniden filizlenmesine kıvılcım oldu ve tüm meslektaşları birer fidan bağış kampanyasına katılarak düzenlenen törenle fidanlarını diktiler. Başkanlığın sadece koltukta değil, her zaman her yerde olduğunu gösteren Merih Hasan Yıldırım’ın Genel Kurulda yaptığı veda konuşmasında ise duygu hüzün ve gurur bir arada yaşandı. Elbette bu bir bayrak yarışıydı ve bayrağı daha ileriye taşıyacağını düşündüğü Yönetim kurulu üyesi olan İbrahim Kaynar’a Başkanlığı devretse de odanın her zaman hizmetinde olduğunu söylemesini meslektaşları alkışladılar. Merih Başkan konuşmasında, kürsüde konuşmaya yeni alıştım demesi üzerine, meslektaşlarının yeniden alkışları arasında, konuşmasına devam etmesi ise, Başkan Yıldırım’ın bu mesleğe ne kadar özveri ve gönülden bağlı olduğunu gösteriyordu. Birlik beraberlik içerisinde gerçekleşen İSMO 5. Olağan Genel Kurulundan İbrahim Kaynar Başkanlığındaki yeni yeni yönetim güçlenerek çıktı. Örnek bir aile tablosu çizen İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının yen dönemde daha güzel hizmetler yapacağına inancım tamdır. Meslekte deneyimli, tecrübeli ve gençlerle birlikte bu odayı daha güzel günlerin beklediğini içtenlikle söyleyebilirim. Başta Onursal Başkanımız Alaaddin Özbülbül’e, ondan bayrağı teslim alan ve zirvede bırakan Merih Hasan Yıldırım’a ve yeni başkan İbrahim Kaynar ve Yönetimini tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.

Özel Haber İzlenim : Mürsel Seher 


Paylaş
Kategori:
Etiketler: