İnşaat Mühendisleri Odası ,“Fiyatların Değişkenliği İnşaat Sektörünü Olumsuz Etkiledi

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Paylaş

İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcisi Kerem Özdemir; “Fiyatların Değişkenliği İnşaat Sektörünü Olumsuz Etkiledi”
Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen olağan kongre ile TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcisi olarak seçilen İnşaat Mühendisi Kerem Özdemir, genç ve dinamik bir yönetim kadroları olduğunu söyledi.
Yeni yönetim olarak en önemli hedeflerinin, yeni mezun meslektaşlarına yönelik eğitimler düzenlemek olduğunu kaydeden Özdemir; “Yeni başkan olduk, genç bir kadromuz var, çok dinamik bir kadromuz var. Yönetim kurulumuz çok enerjik olduğu için daha çok ilk etapta genç İMO’ya ağırlık vermek istiyoruz. Yeni mezun arkadaşlarımızın sektörde daha aktif olmaları, daha bilinçli olmaları için eğitimler düzenlemek ilk hedefimiz. Sonuçta ilk mezun oldukları zaman sektörden çok uzak mezun oluyorlar. Sektöre atılmaları için bizlerin de onlara destek olması lazım. Genel merkezimiz tarafından da seminerler düzenleniyor. Onları daha çok teşvik ederek, daha çok bilgilendirerek, iş hayatına daha güçlü bir şekilde girmelerini sağlamak hedefimiz” diye konuştu.
Bir diğer hedeflerinin ise sektörde yaşanan sıkıntılara çözüm üretmek olduğunu kaydeden Özdemir; “Diğer hedefimiz de mevcutta bulunan inşaat mühendisi arkadaşlarımızın, abilerimizin sektördeki sıkıntılarını gündeme getirip, çözümler bulmak. Hedeflerimiz bunlar ama olmazsa olmazımız eğitimlerimizi daha güçlü bir şekilde yapmak, daha aktif olmak. Özellikle bazı belediyelerde hatalı uygulamalar, düzensiz taleplerin olması, bir düzeninin olmaması, stabil işlemlerin olmaması, bunları minimuma indirmek istiyoruz” dedi.
İnşaat sektörünün sürekli artan maliyet fiyatları nedeniyle ciddi anlamda sıkıntı yaşadığını ifade eden Özdemir; “Çok büyük sıkıntılarımız var. Öncelikle stabil fiyatların olmaması, her geçen gün fiyatların artmasından kaynaklı önümüzü göremememiz, nasıl davranacağımızı, nasıl fiyat vereceğimizi bilmiyoruz, maliyetlerimizi hiçbir şekilde hesaplayamıyoruz. Dolayısıyla bu da tüketiciye yansıyor, burada herkes zarar görüyor. Hem sektörümüz duraksıyor, ağırlaşıyor ve sektörde ciddi sekmeler oluşuyor.
Ciddi bir talep var ama arz oluşmuyor. Çünkü herkes maliyetlerden dolayı inşaat yapmaktan ve bu sektöre girmekten çekiniyor. Dolayısıyla yavaş yavaş piyasamızda da hazır bitmiş projeler yok. Mevcut fiyatların, döviz kurunun ve maliyetlerinin artması, sektörü çok kötü etkiledi. Ayriyeten bizim bu bölgede, temsilciliğin bağlı bulunduğu bölgelerde zemin olaylarının sıkıntılı olması, daha çok geoteknik olaylarının gündeme gelmemiş olması bizim projelerimizde sıkıntılar yaşatıyor. Daha çözülür bir hale getirmek istiyoruz bunları. Bilimin eşliğinde bu projeleri daha düzgün, daha doğru bir şekilde yapmak istiyoruz. Proje kısmında sıkıntılar olduğu için onları da çözmek istiyoruz” şeklinde konuştu.


Paylaş
Kategori:
Etiketler: