İskenderun’da Çeşmeden Akan Su içme ve kullanma suyu olarak kullanılmasında herhangi bir sakınca olmadığı Açıklandı

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Paylaş

İskenderun İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararları doğrultusunda;

06.02.2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem ile birlikte 10 ilimiz doğrudan etkilenmiştir. İlimizin de içerisinde bulunduğu söz konusu 10 ilde OHAL ilan edilmiştir.

Bakanlığımız çeşitli basın yayın organlarıyla şebeke sularının içilmemesi hakkında duyurularda bulunmuştu. Bu kapsamda 11.02.2023 tarihinden itibaren ilçemiz İskenderun sınırları içerisindeki şebeke sularından günlük olarak kontrol izleme ve denetim izleme su numuneleri düzenli olarak alınarak Adana Halk Sağlığı Laboratuvarına gönderilmiş, şebekeyi temsil eden noktalardan günlük bakiye klor ölçümü yapılmıştır.

İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 13.06.2023 tarihinde saat 10:00’da İskenderun Kaymakamı Sayın Murat Sefa DEMİRYÜREK başkanlığında olağanüstü toplanarak aşağıdaki kararlar alınmıştır.

İlçemizde Koruyucu Sağlık Hizmetleri ile ilgili çalışmalar değerlendirildi. 11.02.2023 tarihinden itibaren Adana Halk Sağlığı Laboratuvarında yapılan ilçemiz su analiz raporları sonucunda şebeke suyunun “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre uygun olduğundan içme ve kullanma suyu olarak kullanılmasında herhangi bir sakınca olmadığına,
Oy birliği ile karar verilmiştir.

açıklamasında bulunuldu.


Paylaş
Kategori:
Etiketler: