Reyhanlı’da Toplu nikâh töreni gerçekleşti

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Paylaş

Reyhanlı ilçesinde toplu nikâh töreni gerçekleştirildi. Törene Milletvekili Hüseyin YAYMAN, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali ÖGE, Mehir Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Prof. Dr. Saffet KÖSE, Mehir Aile Derneği Başkanı Abdurrahman TEKİN İl ve İlçe Protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Hatay’ın her ilçesinden, Türkiye Diyanet Vakfı’nın ihtiyaç sahipliği kriterlerine göre belirlenerek tespit edilen 100 çiftimizin nikahlarının kıyıldığı tören açılış konuşması ve İstiklâl Marşı’mızın coşkulu söylenişiyle başladı. Hemen akabinde törende hazır bulunan davetlilerin alkışları eşliğinde Nikâhı kıyılacak çiftler tören alanına davet edildi. Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra protokol konuşmalarına geçildi.
Hatay Valisi, Hatay’ımızın her ilçesinden seçilen toplam 100 çiftimizin nikâhlarının kıyılacak olmasının mutluluğu ve heyecanı içerisinde olduklarını dile getirerek başladığı konuşmalarına “Toplumların en temel taşı ve dinamiği ailedir. Toplumdaki istikrar, gelişim, refah, mutluluk ve huzur için sağlıklı bir aile yapısı tesis etmek, hem Devletimizin hem de insanımızın sorumlulukları arasındadır. Bu bakımdan, ailenin korunması ve bu korunmuş yapının, gelecek nesillerimize sağlıklı bir şekilde aktarılarak devamının sağlanması, oldukça hayati önem arz eder.” dedi.

Zeybek gösterisinden sonra nikâh töreni ve takı merasimine geçildi. Hatay İl Müftülüğü İlahi Grubu’nun söylediği ilahilere Semazenlerin de eşlik ettiği tören dualarla sona erdi.


Paylaş
Kategori:
Etiketler: