Pamuk Okul Öncesi Eğitim kurumları Cumhuriyetin 100. Yılını Coşku İle Kutladı

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Paylaş

Türkoğlu, “Sağlam Temeller Üzerine Kurulan Binalar Asla Yıkılmaz”
Bölgemizde Okul Öncesi eğitimlerde adeta marka olan Pamuk Okul Öncesi Eğitim Kurumları Cumhuriyetin 100. Yılına özel bir kutlama gerçekleştirdi.
Çamlıyer Restaurant düzenlenen Cumhuriyet Kutlamalarında, öğrencilerin hazırlamış oldukları Atatürk sergisi de veliler tarafından ilgi ile gezildi.
Etkinliğin yapılacağı kır bahçesi adeta kırmızı beyaz ve Türk bayrakları ile donatılırken, öğrencilerin coşkuları, velilerin ise ilk kez çocuklarının gösterilerini izlemeleri heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu.
Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılı nedeniyle düzenlenen kutlama etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Pamuk Okul Öncesi Eğitim Kurumları Kurucusu Selma Türkoğlu, “Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 da Samsun’a çıkarak başlatmış olduğu Milli Mücadelenin zaferle sonuçlanmasının ardından 29 Ekim 1923 tarihinde ilan ettiğimiz Cumhuriyetimiz Türk milletine bırakılmış en büyük miras, vaz geçilmez bir değerdir. İşte bu değerler bizleri ulusal bir milletin onurlu, özgürce düşünebilen eşit haklara sahip birer ferdi, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir. Bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup kollamaktır. Bu duygu ve düşünceler içerisinde Cumhuriyet Bayramını kutluyor, hep birlikte 100. Yılını birlikte kutlamanın onurunu yaşıyoruz” dedi.
Geleceğimizin teminatı olan minik yavrularımıza da Cumhuriyet coşkusunu yaşatmak için özel bir etkinlik düzenlediklerini belirten Türkoğlu duygu yüklü konuşmasında; “Bir binanın temel taşları, harcı demiri ne kadar sağlam olursa, o bina da sağlam olarak büyür ve sağlam temeller üzerine kurulan bu binalar asla yıkılmaz. Bizlerde bu yavrularımızı sağlam temeller üzerinde yetiştirerek, vatanına, milletine sahip çıkmaları, çağdaş medeniyetler seviyesine yükselen değerler olarak yetişmeleri adına ilk harcı bizler vuruyoruz. Umarım bu yavrularımız Cumhuriyet çocukları olarak vatanına milletine, bayrağına bağlı olarak yetişirler. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğrenci, veli ve öğretmenlerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” dedi.
Pamuk Okul Öncesi Eğitim Kurumları, Cumhuriyetin 100. Yılına özel hazırladıkları gösterilerde, öğrenciler, marş ve şiirlerin yanı sıra, öğretmenlerin Cumhuriyetin nasıl kazanıldığını anlatan oratoryo gösterilerinde duygu, hüzün ve gurur adeta zirveye çıktı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının finalinde ise, açılan dev Türk Bayrağı eşliğinde, ‘İzmir’in Dağlarında Çiçekler Açar” marşı hep birlikte coşku ile söylendi. Öğrenci ve veliler ellerinde Türk bayrakları ile bu unutulmaz anlara ortak oldular. Cumhuriyet kutlamalarında ayrıca, Atatürk’ün sevdiği şarkılarda öğretmen ve öğrenciler tarafından birlikte seslendirildi.


Paylaş
Kategori:
Etiketler: