SAVAŞ: TEPEBAŞI, MIZRAKLI VE KOYUNOĞLU SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞACAK

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Paylaş

Muhtarlar, esnaflar ve vatandaşlarla buluşan Başkan Savaş, vatandaşların ihtiyaç ve eksiklerini tespit etmek amacıyla ziyaretler düzenlediklerini belirtti. Savaş, deprem sonrası acil çözülmesi gereken içme suyu, yol ve kanalizasyon gibi sorunları çözüme kavuşturmak üzere büyükşehir belediyesinin tüm birim ve ekipleriyle sahada çalıştığını kaydetti.

PROJELER 3 YILDIR İLLER BANKASINDA BEKLİYORDU

Hükümet, belediye ve muhtarlığın bir ekip olduğunu ve birbirini tamamladığını, tüm kurum ve kuruluşlarla uyumlu çalışmaya özen gösterdiklerini dile getiren Savaş, “Tepebaşı, Mızraklı ve Koyunoğlu bölgelerini kapsayan içme suyu iletim hattı ile kanalizasyon projeleri, 3 yıldır İller Bankasında bekliyordu. Yetkililerle kurduğumuz bağlantılar sonucunda çözüme kavuşturacağımızı umuyoruz. Koyunoğlu bölgesinin projeleri hazır, ödenek gelir gelmez altyapı çalışmalarına önümüzdeki yaz aylarında başlanacak. Ayrıca Koyunoğlu Mahallesi’nde yer alan ziyaret ve mezarlık yolları ise en kısa zamanda sathi kaplama yapılacak.” dedi.

DEPREM SONRASI, YARDIMLARI YÖNLENDİRDİK

Başkan Savaş, vatandaşların “Neden deprem sonrası hemen yanımıza gelmediniz?” sorusu üzerine “Depremde personel kayıplarımız oldu. Personelimiz de yakınlarını kaybetti. Belediye binalarımız yıkıldı. Tüm bunlara rağmen biz, binlerce insanımızı kurtardık. İlk günlerde şehrimize gelen yardımları gerçek ihtiyaç sahiplerine yönlendirerek yardıma gelen kurum, kuruluşlarla koordinasyon çalışmalarını yürüttük. 15 ilçemiz var, her yere ulaşmaya çalıştık, bazı

yerlere bizzat gidemedim ama ihtiyaç duyulan temel yaşam malzemelerini göndermek üzere kriz merkezimizde çok yoğun çalıştık.” açıklamalarında bulundu.

Deprem gibi afetlerde yönetimin AFAD, Kızılay ve 8 bakanlığın koordinesinde olduğunu belirten Savaş, afet durumunda büyükşehir belediyelerinin sadece yangın ve cenaze işlemleriyle görevli olduğunu ama “iş ayrımı yapmadan” vatandaşların yardımına koştuklarını vurguladı.

Konuşmasında Başkan Savaş, ” TV’lerde benden başka konuşan depremzede belediye başkanı olmadı, biz acil sorunları her gün dile getirdik. Depremle ilgili çalışmalarımızı ve hazırlıklarımızı projeleri yapmıştık. Deprem öncesi riskli alanları tespit edip kentsel dönüşüm projeleri hazırlayıp ilgili bakanlığa teslim ettik ama cevap bile verilmedi. TV’lerde bunları hep dile getiriyorum, getirmeye devam edeceğim.” dedi.


Paylaş
Kategori:
Etiketler: