BAŞKAN SAVAŞ; CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL VE İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU’NU AĞIRLADI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Paylaş

HBB Başkanı Savaş, CHP Başkanı Özel ve İBB Başkanı İmamoğlu; Antakya Dikmece Mahallesi’nde ve CHP İl Başkanlığında vatandaşlarla buluştuktan sonra KİPTAŞ Geçici Yaşam Merkezi ve Narlıca Mezarlığını ziyaret etti.

ÖZEL: HATAY’IN DEMOGRAFİK YAPISININ BOZULMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

CHP Kurultayı öncesi, genel başkanlığına seçilince ilk resmi ziyaretini Hatay’a yaparak sözünü tutan Özel, “İlk genel başkanımızın şahsi melesem dediği Hatay’ın yeniden inşası sürecini takip edeceğiz. Hatay, depremin ilk günlerinde ve sonrasında gerekli yardımlardan geri kaldı. Bir genel başkan olarak her zaman Hatay’ı gündemde tutacağım. Hatay’ın demografik yapısının bozulmasına müsaade etmeyeceğiz. Rant projelerine izin vermeyeceğiz. Bu samimi karşılamadan dolayı il başkanım nezdinde herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

ÖZEL: MAHKEMENİN YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARINA DERHAL UYULMASI GEREKİR

Deprem konutlarını inşa etmek için Dikmece’de yer alan zeytinlik arazilerinin mahkeme tarafından kamulaştırmayı durdurma kararı verilmesine rağmen tarım arazilerinde hafriyat çalışmalarının devam etmesi üzerine Özel, “Başvurularınız sonucunda hâkim, sonunda yürütmeyi durdurma kararı vermiş. Mahkeme kararının üzerinde “Türk milleti” adına yazıyor. Yani bu kararı tanımamak Türk milletini tanımamak demektir. Bu 500 yıllık zeytin ağaçlarının kesilmesi doğru değil. Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına derhal uyulması gerekir.” dedi.

ÖZEL: 10 HATAYLIDAN 9’U SOKAKTA KALACAK

Deprem sonrasında Hatay’a yardım ulaştırmada çok geç kalındığını hatırlatan Özel, “Deprem sonrasında destek ve yardımlarıyla İBB Başkanı İmamoğlu’nun Hatay halkını yalnız bırakmadı. HBB Başkanı Lütfü Savaş ise tüm travmatik durumlara rağmen görevinin başındaydı.” dedi.

Hatay’da enkaz kaldırma çalışmalarının hala devam ettiğini aktaran Özel, ihalesi yapılan evlerin yapımı

bitse bile çok fazla konut açığı olacağını sonuçta 10 Hataylıdan 9’u yine evsiz kalacağını dile getirdi.

Konteyner kentlerde yaşam koşullarının zor olduğuna değinen Özel, Hatay’da sorunun çok olduğunu ve sürekli burayı gündemde tutmak gerektiğine değindi.

Bundan sonra Hatay’ı Türkiye gündeminden düşürmelerine izin vermeyeceğine değinen Özel, “Ana muhalefet lideri bir işi şahsi meselesi belirlerse o kenti Türkiye’nin gündeminden düşürmeye kimsenin gücü yetmez.” diyerek Hatay’da sağlık ve eğitim gibi sorunların araştırılması için görevlendirilmeler yaptığını belirtti.

Hatay’ın genel sorunlarını bildiğini kaydeden Özel, “Böyle büyük acıları bir daha yaşamamayı ümit ediyoruz. Bunun için dirençli kentleri icra etmek için akla, bilime, fenne uymak; torpil ve iltimas geçmemek, şeffaf, dürüst, iyi yönetmek lazım. Böyle bir yönetime ülkemizi kavuşturmak için var gücümüzle çalışacağımıza söz veriyorum.” ifadelerini kullanarak “Hatay artık benim de şahsi meselemdir.” sözüyle konuşmasına son verdi.

SAVAŞ: ANKARA’DAN BÜYÜK DESTEKLER ALACAĞIZ

Atatürk’ün Hatay’a verdiği öneme değinen Başkan Savaş, “Yeni seçilmiş genel başkanımızı misafir ediyoruz. Başta Hatay sonra da tüm Türkiye’de iktidara gelmek için mücadele edeceğiz. 40 asırlık Türk yurdu son günlerde çok sıkıntı çekti. Ama bunu gerçekten Hatay halkı olarak birlikte aşıyoruz. Bundan sonra da Ankara’dan büyük destekler alacağız. Hep birlikte Sayın Genel Başkanımızın önderliğinde Hatay’ı ayağa kaldıracağız.” şeklinde konuştu.

İMAMOLU: ANTAKYA, SAMANDAĞ, KIRIKHAN’DA MUHTELİF ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

Ekrem İmamoğlu konuşmasında “Hatay’da yaşadığımız trajik depremden sonra sizlerin her anınızda ve hep yanınızda olma gayreti içerisinde olduk. Her birimizin 81 vilayetimize olan ilgisi yüksektir ama Cumhuriyet Halk Partisi, Hatay’a dönük ilgisini en üst seviyede tutma kararlılığını göstermiştir. Hatay’ın hiçbir anını kendimizden uzak görmeyeceğiz. Antakya, Samandağ, Kırıkhan’da muhtelif çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımızla dayanışma içerisinde hizmet üretme gayretinde olduk.” ifadelerine yer verdi.

CHP İl Başkanı Hakan Tiryaki ise konuşmasında Hatay’da CHP’nin belediyelerine belediyeler katıp HBB’yi de yeniden kazanacaklarını ifade etti.

Başkan Savaş; Özel, İmamoğlu ile milletvekilleri ve parti yöneticilerini konuk ederek Hatay’ın son durumuna ilişkin verdiği brifingin ardından Genel Sekreter Yardımcısı İhsan Çakar ve HATSU yetkilileri deprem öncesi ve deprem sonrası yapılan çalışmalar, Hatay Planlama Merkezi ve yapılan diğer çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

Başkan Savaş; Özel ve İmamoğlu ile birlikte 6 Şubat Depremi’nde hayatını kaybedenlerin defnedildiği Narlıca Mezarlığı’nı ziyaret ederek yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diledi.

Kabir ziyaretlerinin ardından Kur’an-ı Kerim okunup dualar edildikten sonra kabirlere karanfiller bırakıldı.

CHP MYK üyeleri CHP önceki ve mevcut milletvekilleri, il ilçe parti yöneticileri, parti örgütleri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar Özel ve İmamoğlu’nu karşılamaya katıldı.


Paylaş
Kategori:
Etiketler: