YANIK, “Öğretmen Zorluğa Cefaya Talip Olmaktır”

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Paylaş

Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, öğretmenler günü münasebetiyle yayınladığı mesajında öğretmenin tanımını yaptı.
BaşkanYavuz, “Öğretmen, sadece 3 heceli bir meslek adı değildir. Herkes öğretmen de olamaz. Çünkü öğretmen olmak zorluğa, cefaya talip olmaktır. Öğretmen olmak çocuklar için her türlü zorluğa göğüs gerip her şart altında ben burdayım diyerek karanlıklara kafa tutmaktır. Öğretmen olmak karanlığa bir ışık olmak için Neşe Alten olup Babanla, Yasemin Tekin olup bebenle, eşinle kurşuna dizilip vatan olmak demektir. Öğretmen olmak çocuklar üşümesin diye soba yakarken öğrencileri Okan’la birlikte yanıp Burçin ve Aysun öğretmen gibi melek olmak demektir.
Öğretmen olmak kirli yüzlü hainlere meydan okuyup Bayrak Direğinde şahadet kelimesi ile son nefesini vermek demektir. Öğretmen olmak Batmanda Aybüke, Tuncelide Necmettin, Izmirde Fırat olmak, Gaziantep’de Aysenur Alkan olmak demektir. Öğretmen olmak bir harf öğretmek için karda üşümek, sıcakta yanmak demektir. Öğretmen olmak Anadolu da yetisecek bir fidana damla damla su, dağlara yol, taşlarla okula sur, tarlalara tohum olmak demektir. Öğretmen olmak tandırlarda pişip köy ekmeği, fabrikaların dişlisi, tarlalarin çapası, denizlerin pusulası olmak demektir. Öğretmen olmak öğrencinin önüne siper olup kurşunlara, bıçaklara hedef olmak, çetelere, torbacilara karşı durup emniyet olmak demektir. Öğretmen olmak cahillere direnmek, sabır taşı olmak demektir.
Öğretmen olmak zalime Yavuz, mazluma Selim olmak demektir. Öğretmen olmak kardelenler için hergün mücadeleci olmak Allahdan dualarla istemek demektir. Öğretmen olmak Hatay’da medeniyet olmak, Vanda göl, Aydın’da incir, İstanbul’da Dolmabahçe, Nevsehir’de Hacı Bektaş, Konyada Mevlana, Igdırda Aşura, Ağrı’da Ahmedi Hani, Diyarbakırda delilo, Ankara’da Mustafa Kemal olmak demektir. Öğretmen olmak Çin’de sed, Adriyatikde ses olmak demektir. Öğretmen olmak Hz Ali’nin övgüsüne, peygamberimizin saygısına mazhar olmak demektir. Zordur öğretmen olmak herkese nasip olmaz.
Gercek öğretmen olmak, ahirette cennet olmak demektir. Bu yıl ki öğretmenler gününü 6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız depremde hayatını kaybeden Öğretmenlere ithaf ediyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun.Tüm meslektaşlarımın günü kutlu olsun” dedi.


Paylaş
Kategori:
Etiketler: