İSKENDERUN’DA YAPILMAYAN ÖSYM SINAVLARININ İSKENDERUNDA DA YAPILMASI İÇİN ÖSYM BAŞKANLIĞINA MÜRACAAT ETTİK!

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Paylaş

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Depremden dolayı” Belen Antakya” Yolu trafiği biliyorsunuz inanılmaz derecede yoğun ve önümüzdeki günlerde kış gelmesiyle beraber daha da yoğunlaşacak.
ÖSYM tarafından yapılan sınavlar Antakya İlçe Sınav Koordinatörlüğü tarafından yürütülmektedir.
Antakya merkezde sınav yapılacak Milli eğitim okulu neredeyse yok denilecek kadar az o yüzden dağın öbür tarafı dediğimiz ilçelerde sınav yapmaktadırlar. (Örneğin ALTINÖZÜ, YAYLADAĞI, REYHANLI, HASSA, REYHANLI, KIRIKHANi)
Nüfus yoğunluğunun
“Erzin, Dörtyol, Payas, İskenderun, Arsuz, Belen” ilçelerimizde yaşadığı düşünülünce aşağıda belirtilen sınavlara buradan giderken gerçekten çok zor durumda kalacaklardır.
Hatta Antakya İlçe Sınav Koordinatörlüğü deprem sonrası yaptıkları sınavlarda görev alacak personel dahi bulmakta zorlanmaktadır.
İskenderun İlçemizde ÖSYM Sınav Koordinatörlüğümüz bulunmaktadır. İskenderun İlçemizde bina sayısı Salon Kapasitesi ve okul durumları gerçekten Antakya ilçemize göre çok çok iyi durumda hepsi İskenderun merkezde olmak üzere 27.000 (yirmiyedibin) kontenjanlik sınav yapılacak bina bulunmaktadır.
İskenderun İlçemizden en uzak sınav yapılacak binalarin olduğu yerler Karayılan Mah. ve Belen ilçemizdeki okullardir. Aileler bu okullara ulaşımı daha kolaydır.
ÖSYM tarafından İskenderun ve Antakya İlçemizde aşağıdaki sınavlar yapılmaktadır.
İSKENDERUN İLÇEMİZDE
Yüksek öğretim Kurumları Sınavı (YKS)
Milli Savunma Üniversitesi Sınavı,
Kamu Personel Seçme Sınavı Ortaöğretim Sınavı,
Kamu Personel Seçme Sınavı Ön Lisans Sınavı,
Kamu Personel Seçme Sınavı Lisans Genel Kültür-Genel Yetenek Sınavları yapılmaktadır
ANTAKYA İLÇEMİZDE
Yüksek öğretim Kurumları Sınavı (YKS)
Milli Savunma Üniversitesi Sınavı,
Kamu Personel Seçme Sınavı Ortaöğretim Sınavı,
Kamu Personel Seçme Sınavı Ön Lisans Sınavı,
Kamu Personel Seçme Sınavı Lisans Genel Kültür-Genel Yetenek Sınavı,
Kamu Personel Seçme Sınavı AÖBT Sınavı,
Dikey Geçiş Sınavı, ALES Sınavı,
Yabancı Dil Sınavı,
Kamu Personel Seçme Sınavı AÖBT Sınavı,
İskenderun İlçemizde olmayan sınavlar; Dikey Geçiş Sınavı, ALES Sınavı, Kamu Personel Seçme Sınavı AÖBT Sınavı ve Yabancı Dil Sınavlarıdır.
Eğer bu sınavlar İskenderun ilçemize gelirse hali hazırda koordinatörlüğümüz bulunuyor hiçbir sorun olmayacağı ve kamu yararının oluşacağıı görüşündeyim.
Ayrıca İskenderun İlçemizde Anadolu Üniversitesi, İstanbul üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Ankara Üniversitesi sınavları yapılmaktadır bu dönem öğrenci sayıları iki katı olmuştur. bu durum bizim önerimizin doğru olduğunun en büyük kanıtıdır.
Bu sınavların alınması için Aralık ayında yapılacak olan toplantıda ÖSYM Başkanlığının alacağı karar ile 2024 yılı içinde yer alacak Kılavuzda belirlenecek ve sınav tarihleri kesinleşecektir.
Yukarıda açıkladığımız üzere bu sınavların İskenderun’da yapilmasi için ÖSYM başkanlığına Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube olarak müracaatta bulunduk. Bu hususta başvurumuza bölgemizin siyasi erklerinden ve STK larinda destek belkiyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
YAVUZ SELİM YANIK
TÜRK EĞİTİM SEN HATAY 2 NOLU ŞUBE BAŞKANI


Paylaş
Kategori:
Etiketler: