Muhasebeciler Odası ile Mert Teşvik arasında protokol imzalandı

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Paylaş

KOSGEB Kredilerinden, Teşviklerden ve Avrupa Birliği Fonlarından İşletmelerin ve Mükelleflerin faydalanmaları Sağlanacak

Deprem bölgesi için oluşturulan KOSGEB Kredilerinden, Teşviklerden ve Avrupa Birliği Fonlarından işletmelerin ve mükelleflerimizin faydalandırılması, bilgilendirilmesi ve krediye ulaşma imkanlarını kolaylaştırmak adına İskenderun Serbest muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMO) ile Mert Teşvik arasında protokol imzalandı.

Deprem sonrası İskenderun’daki işletmelerin yeteri kadar hibe desteğinden, teşviklerden ve kredi desteğinden faydalanılmadığına vurgu yapan İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İbrahim Kaynar, “Mesleki sorunlardan nefes alamayacak durumda olan meslektaşlarımız kendi asli işini muhasebe yaparken, mükelleflerin hibe, işyeri teşvikleri ve kredi desteğine gecikmeden ulaşmasını sağlamak için uzmanlaşmış kadrolar ile çalışmak istiyoruz.
Teşvik konusunda katkı sağlayacağını düşündüğümüz firmaların tekliflerine açığız.
Böylece depremden iş yerleri yıkılmış esnafımızın hak ettiği halde alamadığı KOSGEB Kredisi, kullandırılmadığı için geri giden Avrupa Birliği Fonları veya teknik bir sebeplerden dolayı teşviklerden faydalanılamamasını kabul edemeyiz. Ayrıca bu depremden memleketimizi ayağa kaldırmak için bu yardımlar can suyu niteliğindedir. Bu yardımların gelmesini sağlamak şehrimize ve insanımıza tarihsel borcumuzdur” dedi.


Paylaş
Kategori:
Etiketler: