YÜZ ON SANİYEDE YÜZ YILIN FELAKETİ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Paylaş

6 Şubat 2023 tarihinde İlk depremin etkili olduğu süre 65 saniye, büyüklüğü 7,7; ikinci depremin etkili olduğu süre ise 45 saniye ve büyüklüğü 7,6’dır.
…O gece, zemheri soğuğu hâkimdi. Bolluğun ve bereketin sembolü olan yağmur bu sefer acının, yokluğun, imkânsızlığın gözyaşı oldu. Dakikalar öncesinde sıcacık evlerimizde yaşar iken sonrasında bir otomobilin içine sığınmış veya bir kaldırım kenarında çıplak ayaklı kalakalmış insanları görmek ne büyük acıydı.
…Öyle bir gece düşünün ki… Uykunun en derin halinde büyük bir sarsıntıyla kâbusa uyanılan bir gece… Var olmak ile yok olmak arasında ince bir çizgi… Giden, kaybolan canlar, içine kor ateş düşmüş ve dili tutulmuş analar, babalar, evlatlar…
Üzerine titreyerek büyüttüğü evladının moloz yığınları arasında buz tutmuş ellerine sarılmış, acıdan yüreği kan ağlayan analar ve babalar.
Haykırışlarının gökyüzünü sardığı ancak karşılık bulamadığı çaresizliğin tokat gibi çarptığı bir geceydi 6 Şubat…
İzi hiçbir zaman kapanmayacak yaraları içinde bulunduran 110 Saniyede Asrın Felaketi adlı bu kitap okuyucularına bolca duyguyu barındırarak anlatan hikâyeleriyle ölümsüzleşmiş bir eserdir.

Kaan Metin ÇELİK


Paylaş
Kategori:
Etiketler: