ÖZAK-DER Yönetimi Önce İnsan Sağlığı Diyor İlk Yardım Eğitimleri Hayati Önem Taşıyor

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Paylaş

Hatay Özel Anaokulları ve Kreşleri Derneği (ÖZAK-DER) Yönetim Kurulu Üyeleri dernek faaliyetlerinin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de son derece önem veriyor.
Hatay (ÖZAK-DER) Başkanı Pamuk Kreş Kurucusu Selma Türkoğlu Başkanlığında Yönetim ve üyeleri yine önemli bir projeye imza attılar.
ÖZAK-Der tarafından üyelerine yönelik İki gün süren uygulamalı Sağlık Bakanlığı onaylı eğitimi verildi.
İlkay İlk Yardım Merkezi tarafından verilen İlk Yardım eğitimlerinde, Sağlık Bakanlığı onaylı bir eğitim ve uluslararası geçerliliği olan bir eğitimi hayata geçirildi.
Hatay ÖZAK-Der üyeleri ilk yardım eğitimlerinde, kreş ve Anaokullarında meydana gelmesi muhtemel görünmez kazalar, kırılma burkulma gibi kazalara karşı çok kapsamlı bir eğitim aldılar.
Hayati önem taşıyan böylesi bir eğitimi üyeleri ile birlikte gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Hatay (ÖZAK-DER) Başkanı Pamuk Kreş Kurucusu Selma Türkoğlu; “Kurumlarımızda çocuklarımızın ve tüm personellerimizin güvenliği için bu eğitimi çok önemsiyoruz . İki gün süren uygulamalı Sağlık Bakanlığı onaylı eğitimimizi tamamladık. Okul öncesi eğitim merkezlerinde ve toplu yaşam alanlarında olduğu gibi herhangi bir kaza anında personellerimizin bilinçli bir şekilde yaklaşması ve hayati önem taşıyan durumlarda müdahil olabilecek beceriye sahip olmalarını sağladık. İlk yardım eğitimi, yaşam kurtarma becerilerini öğretmenin yanı sıra, insanların kendi kendilerine yardım edebilmelerini de sağlar. İlk yardım becerileri, acil durumların etkisini azaltırken, hasta veya yaralı kişinin tedavi sürecinde de önemlidir. Bu nedenle her insanın bilmesi gereken eğitimleri almaları gerektiğini düşünüyoruz” dedi.


Paylaş
Kategori:
Etiketler: