1 Mart Muhasebeciler Haftası Nedeniyle Meslek Mensupları Anıt Alanına Çelenk sundu

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Paylaş

İSMO Başkanı Kaynar; “100 Yıldır Cumhuriyetimizle, 35 Yıldır Mesleğimizle Kıvanç Duyuyoruz”
İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası 1 Mart Muhasebeciler Haftası nedeniyle Anıt Alanına Çelenk Sundular.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından söz alan İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İbrahim Kaynar; “ Cumhuriyetimizin 100. Yılındayız ve 35 yıldır Mesleğimizle gurur duyarak, işimizi yapmaya çalışıyoruz. 6 Şubat depreminin ardından ilk kez anıt alanında toplandık. “6 Şubat depremini unutamadık. Depremi sadece binaların yıkılması, can kayıpları olarak düşünmeyelim. Psikolojimiz bozuldu. Hepimiz o anı ve dehşeti birlikte yaşadık ve psikolojimiz bozuldu. Bu psikolojiden çıkmamız çok zor görünüyor. Uzun yıllar bu psikolojiden çıkacağımızı zannetmiyorum. Deprem sürecinde örgütlü kuruluşumuz örnek bir birliktelik sergiledi. Bu birliktelik bizleri ayakta tuttu” dedi.
Kaynar, konuşmasının devamında, mesleki anlamda yaşanan sıkıntılara da dikkat çekerek; “Bizim mesleğimiz yorum mesleğidir. Bazı şeyleri biz bilsek bile yorumlarken düşünsel anlamında rahat olmamız gerekiyor. Bir de önümüzde yeni çıkan vergiler ve onları öğrenme dönemi var. Hepsini bir arada düşündüğümüz zaman bir iki ay sonra enflasyon düzeltme muhasebesi yapmamız gerekiyor. Eğitimler almaya devam edeceğiz sürekli kendimizi teknolojik gelişmeler ışığında yenileyeceğiz ve mesleğimizi en iyi şekilde uygulayacağız. Bu gelişmeler ışığında kurslarımız da devam edecek” dedi.
İSMO Başkanı Kaynar, Mücbir halin kaldırılacağının söylendiğine de vurgu yaparak, “Bizler deprem bölgesinde vergilerin indirilmesi gerektiğini söylerken deprem bölgesinin özel bir statüye kavuşturulması gerekiyor derken, kurumlar vergisi, gelir vergisi, katma değer vergisi özel bir statüye girmesi gerekir derken şu anda mücbir halin kaldırılması düşünülüyor. Bu olacak iş değil. Hep birlikte konuşarak, bu işin nasıl olması gerektiği konusunda çalışmalar yapılması lazım” dedi.
İSMO Üyeleri, daha sonra, oda binasına geçerek, mesleki sorunlar ile ilgili karşılıklı fikir alış verişinde bulundular.


Paylaş
Kategori:
Etiketler: