HBB BAŞKANI SAVAŞ: BAHARIN GELİŞİNİ EXPO İLE KARŞILAYACAĞIZ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Paylaş

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, kahvaltıda bir araya geldiği gazetecilere HBB’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Hatay Deniz Otobüsü(HADO) ve EXPO 2021 Hatay hakkında önemli açıklamalarda bulunan Savaş, EXPO’nun Covid 19 salgını nedeniyle 1 Nisan 2022 tarihine alındığını bildirdi.
SAVAŞ: EXPO ALANLARI ON YILLARCA YAŞAYACAK
EXPO ile Hatay’ın zengin florasını, tarihini, gastronomisini ve kültürel değerlerini ön plana çıkaracaklarını söyleyen Savaş, “320 dönümlük iki alanda yapacağımız EXPO ile şehrimizin turizmine, ticaretine tanınırlığına katkı sağlayacağız. Bu iki alan, uzun yıllar yaşayacak ve ülkemize hizmet edecek. EXPO alanları kalıcı olacak” dedi.
“1 NİSAN’DA BAHARIN GELİŞİNİ BİRLİKTE KARŞILAYACAĞIZ”
Organizasyonun 1 Nisan 2022’ye alınma kararını EXPO yönetimi ile birlikte aldıklarını belirten Savaş, “Koronavirüs salgını farklı varyasyonları ile dünyayı çok etkiledi. Şu anda 4. evreyi yaşıyoruz. Bu aşamada birçok Avrupa ülkesi karantina uyguluyor. Dubai, 7 milyar dolar harcamasına rağmen organizasyonu sönük bir şekilde açtı ve sönük devam ediyor. Katar ise erteledi. Biz 1 Nisan’da baharın gelişini EXPO ile karşılayacağız” ifadelerini kullandı.
“AÇILIŞ TARİHİNİ FIRSATA ÇEVİRECEĞİZ”
Açılışın bahar ayına denk gelmesini fırsata çevireceklerini de ifade eden Savaş, “Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, Covid-19 vakalarının en hızlı arttığı bölge yüzde 7 ile Avrupa. Rusya’da Covid-19’un neden olduğu günlük can kayıpları ilk defa 1000’i buldu. Fransa, Türkiye’ye kırmızı liste uygularken, Almanya Türkiye’den dönenlere karantina uygulamasına devam ediyor. Türkiye’de günlük ortalama can kaybı sayısı ise 250 civarında, vaka sayısı 30 binlere ulaşmış durumda. Şartlar bu durumdayken yurt dışından gelecek olan ve EXPO alanlarında bahçelerini açacak katılımcılar büyük tedirginlik duyduklarını belirtti ve sağlık riski var” dedi.
“1 NİSAN BAHAR MÜJDESİ OLDU
Savaş konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi: “10 Aralık’ta açılış yapılsaydı, kış koşulları nedeniyle Ocak, Şubat ve Mart aylarında EXPO alanlarımızda ziyaretçi oranı düşük olacaktı. Ülkemizdeki aşılama oranı ve hızı iyi gidiyor. Nisana kadar 4. evrenin hafifleyeceğini düşünüyorum. Baharda tıbbi, aromatik ve endemik bitkilerimizi daha rahat sergileyebileceğiz. Hem mevsimsel şartlardan hem de pandeminin seyrinden dolayı tarih değişikliğinin iyi olacağını düşünüyorum. Bu yüzden 1 Nisan tarihi EXPO için ilk planladığımız şekilde bir bahar müjdesi oldu” açıklamalarında bulundu.
Lütfü Savaş, HADO seferleri için de gerekli tüm izinlerin alındığını ancak seferlerin Avrupa Birliğinin aldığı kararlar sebebiyle yapılamadığını ifade etti.
“HADO İÇİN ÜSTÜMÜZE DÜŞEN TÜM SORUMLULUKLARI YERİNE GETİRDİK
Uluslararası yolcu taşımacılığının yine Covid-19 tedbirleri kapsamında AB tarafından kısıtlandığını belirten Savaş, “İdare olarak biz üstümüze düşen tüm sorumlulukları yerine getirdik. Ancak AB’nin aldığı bir karar var ve ona uymak durumundayız. Bu kararın değişmesiyle birlikte ilk seferimizi KKTC’ye yapacağız. HADO bizim 4-5 yıllık bir sevdamız. Ve bu sevdamızı yerine getirdiğimiz için şehrim ve hemşehrilerim adına çok mutuyum” dedi.


Paylaş
Kategori:
Etiketler: