CHP İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Cihan Önal’dan HGC İskenderun Temsilciliğine Ziyaret

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Paylaş

CHP İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Cihan Önal ,HGC İskenderun Temsilciliği’ne nezaket ziyaretinde bulundu.
Ziyaret ’de Önal’ı HGC İskenderun Temsilcisi Sabriye Sönmez ve üyeleri ağırladı.
Ziyaretle ilgili konuşma yapan Temsilci Sönmez, Cihan Önal’ın İskenderun’da yapılan ve yapılacak olan Hizmetler’de hedefleri ve idealleri var. Bunları bizlerle paylaşması, bilerek yürüdüğü yolda ’ki inançlı duruşunu göstermektedir.
Sönmez, sözlerine şöyle devam etti; “Basın kamu görevi yapıyor. Seçimlere çok zaman var gibi görünse ’de siyasette iki yıl aslında kısa bir süredir. Başkanlık uzun soluklu bir yol, çıktığı bu yolda kendisine başarılar diliyoruz” dedi.
SİYASETİN İÇİNDE BÜYÜDÜM
CHP Belediye Başkan Aday Adayı Cihan Önal, Sönmez’e teşekkür ederek; Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki duruşunu şu sözlerle ifade etti. Yerel Yönetimler bir gönül işidir. Bana göre hizmet etmek bilinci kavgayla değil sevgiyle oluşur. Siyasetin içinde büyüdüm yani siyaset benim zaten yaşamımın bir parçasıydı.
Derdim koltuk sahibi olmak değil, İskenderun’a hak ettiği değeri çalışarak verebilmektir.
İskenderun, kent adayı olan bir ilçe, burada her yönetim kendince hizmetler yaptı elbette. Ancak amacım eksiklikleri anlatmak değil, daha yeni ,daha yaşanır bir kent nasıl oluruz, bunun için neler yapılmalı, bunları planlıyorum.
KALIPLARDAN ÇIKALIM
Bilindik rutin siyaset kavgalarının artık halkı yorduğuna vurgu yapan Önal, gerçekten siyaset ’de ve hizmet ’de kalıpların dışına çıkmak gerektiğini savunarak şunları söyledi: Ülkemiz oldukça zor bir süreçten geçiyor. Bu nedenle artık daha fazla dikkat ,daha fazla hassasiyet gerektiren bir noktadayız.
Halkımız fakirleşti, pahalılık arttı, alım gücü asgarinin altına düşmüş ise bura da artık kalıplardan çıkma zamanının geldiğini net olarak görebilmek zorundayız.
Fikir üretmek
Bilgi üretmek
Proje üretmek
Ve tüm bunları harmanlayıp hizmete dönüştürmek mecburiyetimiz var.
GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLEMENTER SİSTEMİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun daveti üzerine 6 muhalefet partisinin genel başkanı, “güçlendirilmiş parlamenter sistem” gündemiyle bir araya gelmesini nasıl değerlendiriyorsunuz diye sorduğumuz Av. Cihan Önal, bu görüşmeyi çok kıymetli buluyorum. Dipten üst de çıkabilmenin en iyi formülü. işte barış siyasetine en iyi örnek budur denebilir.
Yeni bir soluk, çıkarsız birliktelikler ve hizmete adanmış bir yönetim ile iktidar ’da olacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın şeklinde konuşmasına son verdi.


Paylaş
Kategori:
Etiketler: